Eenmanszaak oprichten

Een eenmanszaak oprichten is erg eenvoudig. Inschrijven bij de KvK is voldoende om met een eenmanszaak te kunnen starten. Je hoeft enkel wat formulieren in te vullen. Veel ondernemers kiezen voor deze rechtsvorm vanwege de vele voordelen.

Eenmanszaak starten? De voordelen

Een eenmanszaak oprichten heeft een aantal voordelen:

  • Je kunt meerdere handelsnamen gebruiken en meerdere activiteiten verrichten
  • Je mag gewoon personeel aannemen, zolang je hiervoor maar (loon)belasting betaalt
  • Bij het invullen van de inkomstenbelasting kun je van een aantal aftrekposten gebruikmaken, zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek, MKB-vrijstelling en de kleine-ondernemersregeling
  • Er is geen startkapitaal vereist

Een eenmanszaak starten kent ook nadelen:

  •  Je bent zowel zakelijk als privé voor de schulden aansprakelijk, evenals je partner als je in gemeenschap van goederen getrouwd bent
  • Je kunt slechts één eenmanszaak oprichten, je mag wel meerdere vestigingen hebben
  • Je moet zelf je verzekeringen regelen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering, en aanvullend pensioen

Wil je een eenmanszaak beginnen?

Intense Finance helpt je graag als je een eenmanszaak wilt beginnen. We vertellen je graag wat de kosten zijn voor hulp bij je boekhouding, wat een verstandige rechtsvorm is in jouw situatie, wat je voor een eenmanszaak allemaal moet regelen en wat wij hierbij voor je kunnen betekenen. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen wij je hier graag uitgebreid over. 

Bij Intense Finance kunnen we je alles uit handen nemen. Van je bedrijfsadministratie tot salarisadministratie en van strategisch tot financieel advies. Samen kunnen we sparren over slimme te nemen stappen en een gezonde toekomst.

Mogen wij jou ook assisteren met een nieuwe oprichting?