Toeslagen

Toeslagen aanvragen kan eenvoudig via de website toeslagen.nl van de Belastingdienst. Toch wordt het uitbesteden van het aanvragen van toeslagen ook bij de particulier steeds populairder. De belangrijkste reden hiervoor is dat een externe partij met de juiste kennis over toeslagen aanvragen precies weet hoe je het maximale bedrag aan toeslagen kunt ontvangen.

Toeslagen aanvragen voor 2018 kan tot 1 september 2019. Voor alleenstaanden met een wettelijk minimumloon bedraagt de maximum zorgtoeslag in 2018 € 1.139. Voor meerpersoonshuishoudens met een wettelijk minimumloon bedraagt de maximum zorgtoeslag in 2018 € 2.121. Gelden toeslagen voor elke particulier?

Zorgtoeslag aanvragen vanaf 18 jaar 

Je kunt zorgtoeslag aanvragen als je 18 jaar of ouder bent. Zorgtoeslag ontvang je vanaf de maand die volgt op de maand waarin je 18 jaar bent geworden, omdat je ook vanaf die maand premie voor de zorgverzekering moet betalen. Er zijn een aantal uitzonderingen hierop, bijvoorbeeld als je een buitenlandse student bent of als je inkomen boven de inkomensgrens ligt. Intense Finance vertelt je graag meer over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om recht te hebben op zorgtoeslagen. Als particulier ben je gratis verzekerd tegen ziektekosten als je jonger dan 18 jaar bent. Je betaalt dan ook geen premie voor de zorgverzekering.

Heb je een toeslagpartner? Dan gelden er weer andere regels. Zo telt het inkomen van je toeslagpartner mee bij het bepalen van de hoogte van de zorgtoeslag, ook als je toeslagpartner nog geen 18 jaar is.

Zorgtoeslag aanvragen is iets waar wij je graag bij helpen. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden of de kosten vrijblijvend contact met ons op.

Heb je ook behoefte aan financiële specialisten die echt met je mee denken?