Vennootschapsbelasting

Iedere BV, NV of overheidsonderneming en sommige verenigingen en stichtingen moeten aangifte vennootschapsbelasting doen. Vennootschapsbelasting is belasting over de winst, waarbij gekeken wordt naar de belastbare winst in een bepaald jaar, verminderd met de aftrekbare verliezen. Eenmanszaken en VOF’s betalen in Nederland belasting over de winst via de inkomstenbelasting.                                                                       

Wijzigingen vennootschapsbelasting 2017 

Op het gebied van vennootschapsbelasting zijn er in 2016 en 2017 verschillende wijzigingen doorgevoerd. Zo moet je, om in 2017 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, een bedrag tussen € 2.301 en € 312.176 investeren in bedrijfsmiddelen voor je onderneming. Ook krijgen belastingplichtigen in 2017 te maken met aangepaste eisen om voor de innovatiebox in aanmerking te komen. Daarnaast is de energie-investeringsaftrek in 2017 55% als je investeert in nieuwe bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Energielijst. Deze en andere wijzigingen in de vennootschapsbelasting in 2017 leggen wij graag aan je uit.

Aangifte vennootschapsbelasting 

Ben je benieuwd wat wij voor jou als ondernemer kunnen betekenen? Wil je uitstel van aangifte aanvragen of ons tarief weten? Wil je een voorlopige aanslag voor 2018 laten berekenen zodat je alvast een percentage van de winst opzij kunt zetten? Onze specialisten helpen je graag met het berekenen, maken en indienen van de aangifte vennootschapsbelasting.

Daarnaast kijkt Intense Finance graag voor je na of jouw stichting of vereniging verplicht is aangifte vennootschapsbelasting te doen. Dat is afhankelijk van feiten en omstandigheden die in de rechtspraak verder zijn uitgewerkt. Hoef je geen vennootschapsbelasting te betalen maar wel inkomstenbelasting? Daar helpen wij je uiteraard ook graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Heb je ook behoefte aan financiële specialisten die echt met je mee denken?