Ondernemingsplan

Een professionele onderneming kan eigenlijk niet zonder een goed ondernemersplan. In een ondernemersplan of businessplan worden, in tegenstelling tot in een verkoopplan, strategische keuzes voor de langere termijn beschreven, een investerings- en financieringsbegroting gemaakt en een rentabiliteits- en liquiditeitsprognose gedaan. Het business plan geldt als leidraad voor de onderneming. Wanneer er van het ondernemingsplan afgeweken wordt, wordt dat eerder gesignaleerd, waardoor er sneller bijgestuurd kan worden.

Bedrijfsplan laten maken om te kunnen groeien 

Een ondernemingsplan laten maken heeft daarnaast als voordeel dat je weer even stilstaat bij de sterktes en zwaktes van je bedrijf, je onderscheidend vermogen, je marktpositie, relevante marktontwikkelingen en de mogelijke verbeteringen en groeimogelijkheden. Dat is bovendien ook waar investeerders en externe financierders naar vragen als je extra gelden nodig hebt voor de verdere groei van de onderneming. Door een goed bedrijfsplan te laten maken, wordt de kans op het krijgen van extra financiering vergroot, omdat het meer vertrouwen en zekerheid uitstraalt.

Ons jouw ondernemingsplan laten schrijven 

Intense Finance heeft vele jaren ervaring in het maken van een ondernemingsplan. Het laten schrijven ervan kun je dan ook met een gerust hart aan ons overlaten. Door ons je bedrijfsplan te laten maken, weet je zeker dat het plan voldoet aan de eisen die bijvoorbeeld banken, het UWV of crowdfunders stellen. Een ondernemingsplan maken we altijd op maat, omdat ieder bedrijf anders is en ieder verhaal persoonlijk. En het blijft niet alleen bij een ondernemingsplan schrijven, we denken ook echt met je mee over je idee, het verdienmodel of het financiële plan, zodat je goed van start gaat.

Wil je graag hulp bij het maken van een ondernemingsplan? Of wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Heb je ook behoefte aan financiële specialisten die echt met je mee denken?