Debiteurenbeheer

Als ondernemer wil je je eigenlijk helemaal niet bezighouden met klanten die hun facturen niet betalen. Deze debiteurenadministratie kost je wekelijks heel wat uren van je tijd. Goed debiteurenbeheer voorkomt dat klanten niet of te laat betalen. Zo worden debiteurenrisico’s verminderd en verbetert de cashflow. 

Je debiteurenbeheer uitbesteden: wat houdt dat in?

Goed debiteurenbeheer is niet enkel het nabellen van klanten over het betalen van facturen. De betekenis van debiteurenbeheerder kan veel breder getrokken worden. Zo wordt er gekeken wat de reden is dat een klant niet betaalt. Is het product helemaal niet geleverd? Stond er een fout op de factuur? Is de klant niet kredietwaardig? Hoe zijn de afspraken rondom de betalingstermijn? Achterstallige betalingen en klachten worden op tijd gesignaleerd, zodat er actie ondernomen kan worden, en de debiteurenbeheerder monitort de klanten op kredietrisico’s en waarborgt een goede relatie met ze.

Door de complete debiteurenadministratie op orde te houden, hoeft er op de balans minder op debiteuren te worden afgeschreven en verbetert de liquiditeitspositie van een bedrijf. Er hoeven minder aanmaningen de deur uit!

Hoe wordt de debiteurenadministratie bijgehouden?

Wanneer je je debiteurenbeheer gaat uitbesteden aan Intense Finance, nemen wij je gehele debiteurenfinanciering uit handen. We hebben de benodigde kennis en software in huis om het debiteurenbeheer gestroomlijnd te laten verlopen. Ook je crediteurenadministratiekunnen we je indien gewenst uit handen nemen. Daarnaast staan onze adviseurs altijd voor je klaar met tips en antwoorden op al je vragen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het uitbesteden van je debiteurenadministratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heb je ook behoefte aan financiële specialisten die echt met je mee denken?